Всеки един от нас знае, че кръвта и кръвните продукти са незаменим, животоспасяващ ресурс, който независимо от иновативните технологии и все по-бързото напредване на науката, все още няма аналог. Именно поради тази причина се организират кръводарителски акции по всяко време на годината. За пореден път Регионален трансфузионен център гр. Варна и Студентските съвет на Медицински университет Варна организират кампания „Кръводаряване“, със специалното участие на БЧК-Варна.

Тазгодишната кампания се организаира под надслова „Дари кръв, вземи билет“. За всеки донор на кръв се полага билет за 17-ти Международен фестивал на Червенокръстките и здравни филми, който ще се проведе на 12-15 октомви в СОК „Камчия“. На фестивала ще бъдат представени игрални и документални филми от 6 континената, голяма част от тях получили международно признание.

Това е втората КРЪВОДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ 2017. Всички доброжелатели, които искат да дарят кръв, ще могат да го направят на 9-ти октомври /понеделник/ и 10-ти октомври /вторник/ 2017г., в интервала от 9:30ч. до 13:30ч., в зала 111 на първия етаж на сградата на Ректората.

Нека за пореден път докажем, че именно хуманността и желанието да помагаме, са в нашата кръв!

Дари кръв, вземи билет!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *