Уважаеми колеги,

за четвърта поредна година Асоциацията на студентите по Фармация във Варна (АСФВ) организира кампания за превенция на рака на кожата ‘‘ЕВРОМЕЛАНОМА” 2017, съвместно с Асоциацията на студентите по медицина (АСМБ) и Асоциацията на студентите по дентална медицина (АСДМ)  и с пълната подкрепа на Студентски съвет и ръководството на МУ-Варна.

Статистиките сочат, че всеки втори с меланом не е чувал за страшния кожен тумор. При дебелина на тумора до 1мм, след отстраняването му 95% оздравяват.

Ето защо ние, студентите от Медицински университет – Варна, осъзнаваме колко е важно гражданите да бъдат информирани колко често и при какви симптоми е необходимо да посетят дерматолог.

 На 13  май студентите ще проведат информационна кампания под наслов “ЕВРОМЕЛАНОМА-2017“

Кампанията ще се проведе на два пункта – Grand Mall и Mall Varna, където ще се раздават флаери с информация за заболяването и начините за диагностика и лечение.

В кампанията могат да вземат участие ВСИЧКИ студенти на МУ-Варна, като се запишат при съответните отговорници на пунктовете.

Краен срок за записване е 12 май.

ПУНКТ Grand Mall

13 май, интервал на провеждане: 12:00 – 13:30 ч.

Оганес Варданян и Ростислав Атанасов

ПУНКТ Mall Varna

13 май, интервал на провеждане: 12:00 – 13:30ч.

Станимира Зашева и Елис Метин

Желаещите да участват трябва да се обърнат към съответния координатор на пункта, изпращайки следните данни: Име, специалност, курс и факултетен номер, facebook, e- mail ; ЧАС, В КОЙТО МОГАТ ДА ПРИСЪСТВАТ (интервал от максимум 1 час).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *