​На 07 и 08 април 2017 г. в МУ-Варна ще се проведе курс по „История на медицината“. Той ще стартира в 9:00ч. на 07.04. с официално откриване в Заседателна зала на МУ-Варна. Ще бъдат представени интересни беседи от лектори, които ще преминат през темите „Медицинските знания на траките и прабългарите“ и „Медико-антропологична експертиза на костни останки от Ранносредновековни некрополи от региона на Варна и Девня„, за да достигнат до съвременния облик на медицинските музеи с темата „Медицинските музеи и медицинското и здравното образование – история и съвременни тенденции„. Сред лекторите са проф. д-р Миладин Апостолов, доц. д-р Георги Маринов, проф. д-р Павел Димов, доц. Димитър Томов и доц. д-р Невяна Фесчиева.

През втория ден на курса (08.04), който ще се проведе в Зала „Панорама 2″, ет.11, РЗИ (ХЕИ) – Варна, ще бъде разгледана информация за „Видни представители на Варненско медицинско дружество с принос за българската медицина и здравеопазване„. Доц. д-р Добрин Паскалев  ще представи лекция на тема „Еволюция на диагностичните методи в медицината през 18-19 век„.

Подходи към изучаване на новата история на медицината и здравеопазването в България“ пък са приоритетните теми за дискусия, чиито модератори са проф. Миладин Апостолов и доц. Невяна Фесчиева.

Двудневният курс ще завърши с автобиографичен филм – „Проф. Параскев Стоянов – живот и дело„.

Пълната програма на курса вижте тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *