„Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед.“

А. А. Милн, „Мечо Пух“

В периода 23-29 Септември 2019г. град Лом попадна под светлината на прожекторите за единадесета поредна година с организирания от Народно Читалище „Постоянство 1856“ Фестивал на любителските театри с Международно участие.  Със съдействието на академичното ръководство на Медицински универистет – Варна и на Студентски съвет при Медицински университет- Варна пред Театрална трупа „Инфаркт“ се разкри чудесната възможност да представят оригиналния авторски спектакъл „Репетиции на Мечо Пух“ под режисурата на Александър Александров. Приключенията и препятствията за нашите герои не бяха малко, но дружните усилия, весел дух и вяра, се увенчаха с неподозиран успех. Върнаха се не с „гърненце с мед“, а с цели 5 награди:

  • Награда за младежка женска роля – Виктория Живкова за ролята на Елена/Мечо Пух и Десислава Жекова за ролята на Даниела/Прасчо
  • Награда за младежка мъжка роля – Даниелсон Коше за ролята на Славчо Гълъбов
  • Награда на Съюза на Народните Читалища за най-оригинална постановка
  • Първа награда за спектакъл

Театрална трупа „Инфаркт” благодари на прекрасното жури в състав Гергана Пирозова, Христо Чешмеджиев, Васил Драганов за високата оценка и признателност. Специални благодарности и към гостоприемните организатори на фестивала за осигурения комфорт и топло посрещане.
И не на последно място на подкрепата на всички от Медицински университет – Варна, без които това събитие нямаше да е реалност.

Както е казал мъдрият Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“!
Затова… гответе се за театър!

В „Репетиции на Мечо Пух“ участваха:

Антония Вълкова, Виктория Тенчева, Цвета Стоева, Людмил Първанов, Даниелсон Коше, Десислава Жекова, Виктория Живкова, Никола Лазаров, Йордан Кожухаров, Гергана Петрова, Кристина Куцарова, Цветалин Русев, Иван Ангелов, Зорница Златева, Октай Кабилов, Вижи Кемал, Димитър Клатуров (озвучител), Александър Александров (режисьор)