На 27.02.2017 г. внезапно ни напусна обичаният и уважаван колега, преподавател и приятел ас. д-р Красимир Христов Христов.

Д-р Христов бе преподавател в Катедрата по физиология и патофизиология в Медицински университет – Варна. Започва професионалната си кариера като асистент в Катедрата по патофизиология през 1986 г., с научни интереси в областта на хипербарната хипоксия, електроакупунктура и морска медицина. Има 23 публикации и участия в научни форуми в областите хипербарна медицина, електроакупунктура, въздействие на факторите на околната среда. Член на Българското дружество по физиологични науки, Европейското дружество по физиологични науки, СУБ, БЛС, Международна асоциация по електропунктура и електротерапевтични изследвания. 

През последните години бе важен стълб в англоезичното обучение на студенти по медицина и дентална медицина по патофизиология в Катедрата по физиология и патофизиология. 

Академичната общност изгуби един уважаван от студентите, високо ерудиран и всеотдаен преподавател. Неговите трудолюбие, човечност и всеотдайност ще останат завинаги в сърцата ни.

Поклонението ще се състои на 02.03.2017 г. от 11:30 ч. в ритуална зала на гробищен парк „Тополи“

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *