Почти 159 000 нови случаи на зараза с ХИВ са съобщени в Европа през 2017 г., посочва докладът на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията,  издаден във връзка със Световния ден за борба със СПИН.

Черната статистика е една от причините за поредна година Асоциацията на студентите-медици в България – гр. Варна (АСМБ- Варна), Асоциацията на студентите по фармация в гр. Варна (АСФВ), Асоциацията на студентите по дентална медицина (АСДМ) и Студентски съвет към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна  да отбележат 1-ви Декември  с „АнтиСПИН“ кампания.

Мотото на кампанията е „ПАЗЯ СЕБЕ СИ, ПАЗЯ И ТЕБ !“

Тази година комитетът по „Репродуктивно здраве и СПИН“, организира съвместно с  Община Варна и РЗИ-Варна, информационна лекция на 06.12 от 19:00 в 3-та аудитория на сграда Ректорат.

Заключителният модул ще е с гост-лектор, Бисерка Алексиева, програмен мениджър по превенция на ХИВ/СПИН  към Дирекция „ Превенции“ – Община Варна. Ще бъде разгледана изключително актуална тема, а именно „Какво знаем и какво НЕ знаем за СПИН“.

За да предизвикаме вашето любопитство сме подготвили и кратък QUIZ с интересни въпроси. Всеки правилен отговор, ще носи награда.

ВНИМАНИЕ: Приканваме всички участници, гостуващи на лекцията или желаещи да изразят своята съпричастност, да облекат ЧЕРВЕНА блуза/риза/яке.

Ще отбележим края на кампанията,като направим и заснемем „Жива АНТИСПИН панделка“ в двора на университета от 18:45ч.

Очакваме Ви!

Ако имате допълнителни въпроси можете да се обърнете към Веселина Добрева – отговорник на комитет „Репродуктивно здраве и СПИН’’