Уважаеми колеги,

Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна е един от основните партньори и тази година в провеждането на една от най-мащабните здравни кампании в страната по повод Световния ден на хипертонията! В общо 11 града ще се проведе събитието, чиято основна цел е безплатно измерване на кръвно налягане с медицински апарати, които притежават технология AFIB и регистрират наличие на предсърдно мъждене.

Във Варна студенти от Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ също ще се включат като основни организатори в събитието. То ще се проведе в часовете между 11 и 18 часа пред сградата на Ректората, както и на площад „Независимост“ (пред Операта). Основни организатори са Асоциацията на студентите – медици в България – гр. Варна (АСМБ – Варна), Асоциацията на студентите по Дентална медицина (АСДМ), Асоциацията на студентите по Фармация във Варна (АСФВ), както и Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна.
Ще бъде давана безплатна информация, свързана с хипертонията, предсърдното мъждене, мозъчния инсулт, тромбообразуването и правилата за измерване на кръвното налягане. Ранното откриване и лечение на предсърдно мъждене може да намали опасността от образуване на тромби и мозъчен инсулт, предупреждават специалистите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *