Студентите от специалност „Дентална медицина“ на МУ-Варна, Мирослав Стойков, Йоана Русева, Симона Стойнова, Емануил Тенчев, Мерт Чете, Виктор Савов и д-р Сирма Ангелова от Катедра „Детска дентална медицина“ при ФДМ- Варна посетиха Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“- Варна.

Целта на посещението бе запознаване на децата с методите за пълноценни орално-хигиенни грижи. Те отговаряха на въпроси, свързани с вредните и полезни за здравето на зъбите храни и напитки. Въпреки крехката си възраст, малките пациенти активно участваха в образователните игри и викторини. Силно впечатление на децата направи и гостуването на Зъбчо и Мечо, които успяха да създадат предпразнична атмосфера и да възвърнат усмивките на лицата им. Героите, оживели от магнетичния свят на приказките, връчиха на всяко дете подаръци.

 

Благородното дело се реализира благодарение на оказаното активно съдействие от проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Димитричка Близнакова, проф. д-р Стефан Пеев  и доц. д-р Радосвета Андреева. Любезна помощ бе оказана и от Асоциациите на студентите по медицина  и фармация във Варна, както и от Студентски съвет при МУ-Варна.