В периода 20-22 октомври 2017 г. в гр. Трявна се проведе 11-та Национална конференция по болнична фармация, организирана от „Професионална организация на болничните фармацевти в България (ПОБФБ)“.

Факултетът по фармация към МУ-Варна бе представен от доц. маг.-фарм. Евгени Григоров, който е член на Управителен съвет на ПОБФБ, ас. маг.-фарм. Симеонка Димитрова, член на ПОБФБ, и студентите от V курс Станислав Кочев и Станислава Стойчева.

По време на конференцията се проведе и специална Студентска постерна сесия, на която бяха представени 2 доклада от преподавателите и студентите на МУ-Варна на теми, свързани с болничната фармация.

Конференцията бе подкрепена от над 10 фармацевтични компании, а участие в нея взеха над 200 студенти и професионалисти. На събитието бяха представени 25 семинарни лекции, свързани с иновациите и перспективите в практиката на болничните фармацевти. Проведена бе и кръгла маса за очакваните законодателни промени, най-вече относно процеса на верификация на лекарствени продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *