Днес, 12 май, на територията на Общински кортове в комплекс „Чайка” бе открит ежегодният Национален тенис турнир за анестезиолози „Анестезия оупън“ 2017 г.
 
Тази година състезанието, превърнало се в традиция за варненския Медицински университет и за анестезиологичната общност в страната, се провежда на 12, 13 и 14 май.  Организатор е Катедра „Анестезиология, спешна и инвазивна медицина“ към Медицински университет – Варна.
 
За шеста поредна година турнирът събра медици и студенти от всички направления и специалности. Над 40 родни и чуждестранни участници ще се състезават в мачовете.
 
По традиция турнира откри ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов, който се обърна към присъстващите с думите: „С гордост мога да заявя, че Анестезия Оупън вече се превръща в международен турнир с участието на нашите гости от чужбина. Изказвам своето удовлетворение и радост от факта, че с всяка изминала година турнирът се радва на все по-голям интерес. Спортът е част от образователния продукт, който предоставя МУ-Варна. Доказателство за това са инвестициите, които направихме съвсем скоро в отбора по ветроходство със закупуването на спортни лодки. Предстои и изграждането на модерен спортен и конгресен център на брега на Варненското езеро. По този начин МУ-Варна се изравнява с водещите университети в света. Изказвам специални благодарности на проф. Платиканов за организацията на турнира. Желая на всички участници успехи и бъдещо развитие. Нека любителите на спорта стават все повече!“
Проф. Иванов получи „Специалната награда на името на Митко Йовев“ за цялостен принос в развитието и утвърждаването на университетския тенис.
Наградата му бе връчена от проф. д-р Вилиян Платиканов, ръководител на Катедра „Анестезиология, спешна и интензивна медицина“, който разясни, че наградата, която се учредява за първа година в памет на преподавателя и състезателя по тенис Митко Йовев, ще бъде ежегодно признание за най-добре представилите се участници в турнира и за хората със специални заслуги към тениса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *